Hjelmelandsjambalaya
Til 4 personar
- 2 stk. laks i terningar
- 2 stk. kveite i terningar
- ½ finhakka purreløk
- 3 finhakka gulrot
- ½ finhakka løk
- 1 finhakka stangselleri
- 2-3 blomkål, finkverna i foodprosessor
- 5-10 dl skalldyrkraft. Spes på i blomkålrisen, men skal ikkje bli for våt.
- Salt og pepper
Finhakka persille på toppen
Viss du ønsker det litt sterkare, ha i 1 finhakka chili eller chili paste.
Ha i ca. halve krafta i ein gryte og tilset gulrøttene. Etter eit raskt oppkok, ta i løken og purreløken saman med halvparten av blomkålrisen. Ha litt av blomkålrisen og litt av krafta vekselvis oppi. Ha i resten av grønsakene og fisken til slutt. Rør rundt. Det skal stå å putre i ca 40 minutter (eller til fisken er ferdig). Rør om av og til. Blir den for blaut, ta i litt maizena. Smak til med salt og pepper.
Chevice
- 2 laks i små terningar
- 2 kveite i små terningar
- 1 finhakka chili utan frø
- Litt raspet ingefær
- Sitron og limesaft
La alt ligge i limesaften i ca. 15-30 minutter.
Pulled pork med asiatisk Hjelmelandssalat
- 2 koteletter av svin
- Eplemost
- 2 ts ingefær
- ½ chili
Ha dette i ei gryte og ha i eplemost til det dekker alt. La det småkoke til kjøtet glir frå kvarandre.
- ½ løk
- 2 gulrøter
- ½ liten kål
- ½ purreløk
Bruk mandolin eller kutt i tynne strimler.
Del kotelettene i små biter. Ha det i ei gryte med chili, ingefær og eplemost, Når det er ferdig, tar du ut kjøtet og riv det frå kvarandre med to gaflar. Legg kjøtet tilbake i gryta for eit raskt oppkok. Bland salaten saman. Ha salaten i bunnen, og hell kjøtblandingen over.
Dressing
- 2 dl japansk soya saus
- Ponsu lemon
- Hoisin saus
- Ingefær paste (evt. raspet ingefær)
- Koriander paste (evt. finhakket koriandre)
- Limesaft
- 1 ts honning
La det stå litt før du smakar på det (soyasausen kan vere salt). Bland saman med grønsakene.
Yoghurt med agurk: Yoghurt, agurk, salt og pepper.